Meer over Ilse

STRALEND DOOR HET LEVEN

Mijn naam is Ilse.

Inmiddels ben ik net geen 40 jaar en ik vind dat ik momenteel in de beste periode van mijn leven sta. Veel vrouwen krijgen het moeilijk met die leeftijd, maar je bent maar zo oud als je je voelt.
En ik voel me beter dan ooit op deze leeftijd.

Nooit eerder heb ik zo gestraald en gelukkig door het leven gewandeld. Maar daar is een hele weg aan vooraf gegaan. Zowel vanbinnen als vanbuiten je energiek en mooi voelen, dagdagelijks bezig zijn met je passie, leven vanuit je hart en ziel en ook nog eens kunnen genieten van de mooie vrije momenten geeft zo’n positieve mindset, waardoor je echt volop van het leven kan genieten.
In een vorig leven was ik lerares wiskunde en biologie. Maar na enkele jaren besliste ik mijn grote droom na te jagen. Lesgeven was leuk, maar het maakte me niet echt gelukkig. Het koste me vooral veel energie. Ik ben altijd gepassioneerd geweest door schoonheid, gezondheid, afslanking en alles wat met mode en lifestyle te maken heeft. Zo ontstond in 2006 mijn zaak en die run ik nu, na 14 jaar, nog altijd met dezelfde passie als toen.
Iedere vrouw verdient het om zich mooi, energiek en lekker in haar vel te voelen, te stralen en volop te genieten van het leven. En daar wil ik heel graag mee aan de slag gaan, samen met jou! Maar eerst even dit: wat is mijn why? Wie ben ik echt? Wat maakt me zo gelukkig? En hoe heb ik deze balans in mijn leven gevonden?

"A BEAUTIFUL DAY BEGINS WITH A BEAUTIFUL MINDSET"

"Ik ben een heel bezige bij"

Door de jaren heen heb ik heel veel uit eigen ervaring geleerd. Ik ben een heel bezige bij, altijd al geweest. De voorbije 20 jaar heb ik dan ook al een heel pad afgelegd. Altijd door passie gedreven, ben ik naast het lesgeven gestart met mijn schoonheidssalon en afslankstudio. En daar heb ik tal van opleidingen en stages voor gedaan, maar ook heel veel tijd en geld in geïnvesteerd. Hoewel ik ooit een schoonheidssalon, afslankstudio, opleidingscentrum, groothandel en volwaardige boetiek runde met 4 medewerkers en freelancers, werk ik tegenwoordig weer lekker van thuis uit. Vroeger had ik het altijd druk, te druk om echt te voelen wie ik ben. Om echt mijn ziel, mijn authentieke ik te voelen, te genieten van het leven, van mijn kinderen en mijn vrije tijd. Ik kwam er later pas toe om mijn eigen dromen en verlangens te volgen, maar ook om te voelen wat ik niet fijn vond. Ik heb fantastische dingen gedaan, maar uiteindelijk voelde ik dat het me allemaal niet zo gelukkig maakte als ik dacht.

Maar nu ben ik teruggegaan naar de essentie. Het voelt echt alsof ik de perfecte balans tussen werken en genieten heb gevonden. Ik werk nu alle dagen in een huiselijke sfeer. En vooral: ik werk, behandel, verkoop en coach vanuit mijn hart. En dat voel je gewoon.

"Het zijn schatten van kinderen"

Mijn 2 dochters, Diewke en Rosie, zijn het belangrijkste in mijn leven. Het zijn schatten van kinderen. Ze zijn nu bijna 8 en 12. Mama worden is het mooiste wat je kan overkomen en je kinderen zo zien opgroeien, is gewoonweg genieten, elke dag weer. Maar ook dit is niet altijd even makkelijk, dat weten wij mama’s allemaal wel … Ook hier is een juiste balans zoeken een grote uitdaging.

Diewke is de oudste. Ze is wat stiller en heeft een klein hartje. Ze is echt mijn grote trots. Ze groeit zo snel op, begint ook meer en meer interesse te krijgen in mijn werk en ik kan echt alles met haar doen. Ze wordt nu al wat ouder en ik vind het elke dag meer en meer genieten. We zeggen ontelbare keren “love you” tegen elkaar. Ze maakt me zo gelukkig.

Rosie is een kind dat iedereen graag ziet. Ze kan zo druk zijn, maar is zo schattig en krijgt als je even bij haar bent onmiddellijk een plaatsje in je hart. Het is een bengeltje, een fantastisch kind en ik hou ook zoveel van haar.

"Weet je, soms is het gewoon belangrijk dat je eens nadenkt over het leven, wat nu echt belangrijk is en wat gewoon bijzaak"

Zowel in de zomer als in de winter ga ik heel graag naar mijn favoriete plek aan zee. Ik kan er echt tot rust komen. Weet je, soms is het gewoon belangrijk dat je eens nadenkt over het leven, wat nu echt belangrijk is en wat gewoon bijzaak. Corona heeft ons heel veel afgenomen. Voor mij vooral mijn werk in het salon, het zorgeloos door het leven gaan, alle verplichtingen en alle leuke dingen die verboden zijn: afspreken met vrienden, gezellig uiteten gaan, knuffelen met iedereen die je dierbaar is.

Maar het heeft me ook veel bijgeleerd. Dat het leven snel kan veranderen. Dat je moet genieten van de kleine dingen des levens en vooral leven in het nu. Genieten waar kan, en dit elke dag opnieuw. Maar wel met een gezonde levensstijl en mindset. Tegenslagen kennen we allemaal in het leven. Ik vind het belangrijk hoe je daarmee omgaat.

Ik ben op relatief jonge leeftijd – ik was 26 – mijn papa verloren aan een vreselijke ziekte. En dat heeft me erg getekend. Het verdriet blijft. Maar het doet me ook beseffen dat je elk moment dat je intens beleeft, alleen of samen met iemand, altijd moet koesteren. Want je gaat pas weten wat je mist als je het echt verliest. Ook corona heeft me dit nog eens doen inzien. We beseffen te weinig hoe mooi het leven kan zijn en waarderen te weinig waar we heel gelukkig door zijn. En dat zijn vooral de kleine dingen. Dus daar probeer ik dan bijvoorbeeld tijdens een wandeling aan zee even bij stil te staan. Ik probeer het te waarderen en te beseffen dat het leven ook veel moois te bieden heeft. Daar geniet ik graag van de zon, maar ook van koude winterwandelingen, samen met de kids. Of in de zomer van een lekker glaasje op het strand. Heerlijk! Ik kijk alvast uit naar de zomer!

"Samen vormen wij een heel goed team"

Nele

Dilara

Dilara

"Samen vormen wij een heel goed team"

Alle behandelingen die uitgevoerd worden in het salon heb ik trouwens jarenlang gedoceerd in mijn opleidingscentrum en in externe opleidingscentra. Je bent dus voor al onze behandelingen in goede en ervaren handen. Op de pagina Beauty & Nails vind je alles terug wat er in ons salon wordt aangeboden.

Natuurlijk kan ik dit allemaal niet alleen. Ik krijg in het salon hulp van June. Ze is een superleuke, jonge meid die echt voor alles kan inspringen. Ze is ook zo’n pietje precies (en daar hou ik stiekem wel van) en ze kletst graag mee met onze klantjes. Ze is echt het zonnetje in het salon en ik hoop dat ze er nog lang zal bij zijn.

En dan is er Nele. Zij heeft vroeger in de zaak gewerkt als mijn rechterhand. Ze deed het onthaal, de organisatie van de groothandel, de opleidingen en alle marketing. Nu werkt ze nog steeds als freelancer bij Just C Beauty voor alle marketing en andere ondersteuning. We lachen heel veel samen, want ze heeft echt goeie humor. We zijn eigenlijk ook heel goede vriendinnen geworden door de jaren heen. We begrijpen elkaar eigenlijk met heel weinig woorden. En dat is zo fijn.

"Ik ben dus ook echt gek op lekker eten en een goed glas wijn"

Ik ben echt een vroege vogel geworden. Vroeger sliep ik graag uit en duurde het even voor ik op gang kwam ’s morgens. Nu dus niet meer. Ik ben alle dagen vroeg uit de veren en neem graag de tijd om even tot rust te komen of even te mediteren, een kopje koffie te drinken, en de dag met een positieve mindset te starten. Dat komt door mijn huidige levensstijl. Eet je gezond, dan voel je je goed, slaap je beter en ben je gewoon energiek als de dag begint. Mijn matcha en thee versterken dit alleen maar. Dat gevoel wil ik echt nooit meer kwijt en daarom is het ook zo makkelijk om die levensstijl aan te houden. Ik ben dan ook heel trots op onze nieuwe huismerken Just Tea en Just Matcha. Die moet je zeker eens in huis halen.

Maar … ik ben dus ook echt gek op lekker eten en een goed glas wijn. Dat weet iedereen die me goed kent. Thuis is het dan ook altijd gezelligheid troef. En dat is zoveel leuker met lekker eten en een glaasje.

Ik sta heel graag in de keuken en vind het leuk om met eten bezig te zijn, nieuwe recepten te ontdekken en te experimenteren met voeding. Ik kook graag voor mezelf en voor mijn gezin, maar zeker ook voor gasten. Soms sta ik uren in de keuken, maar op drukke dagen en met mijn parttime gezin, kies ik ook vaak voor snelle recepten. Ik haal mijn inspiratie uit talloze kookboeken, allemaal volgens mijn voedingsmethodes.

"Af en toe sporten, doe ik zeker en vast."

Natuurlijk eet ik soms ook eens ongezond. Ik geniet graag eens van een pasta, een pizza of een gezellige barbecue. En dat kan ook, als je de juiste balans maar vindt tussen gezonde voeding, genieten van lekker eten en een positieve mindset. Want wist je dat alles in je lichaam verbonden is met je geest? In mijn coachings ga ik dan ook vaak met klanten op zoek naar hun why. Waarom voel je je goed of slecht? Welke onderliggende problemen zijn er? En hoe kunnen we er samen met de juiste voeding iets aan doen? Op die manier voed je immers niet alleen je lichaam, maar ook je geest.

Af en toe sporten, doe ik zeker en vast. Ik sport nooit lang. Ik jog af en toe en maak gebruik van mijn E-Fit-toestel. Dat werkt op cardioniveau en kan gaan tot zware krachttraining. Dit kan passief, dus meestal werk ik ondertussen wat op mijn pc.

Sporten hoeft echt niet urenlang. 3 keer per week op de juiste momenten en na de juiste voeding is al voldoende. Je zou versteld staan hoeveel je kan bereiken met weinig inspanning. Bovendien maakt het mijn hoofd ook even leeg.

Het is gewoon belangrijk dat je een manier vindt die bij je past. Om energieker te worden, om af te vallen, maar ook daarna. Eigenlijk is het belangrijk om een levensstijl te vinden die geen moeite kost, maar die gewoon bij je past en waar je je goed bij voelt.

"HEALTH IS A STATE OF COMPLETE HARMONY OF THE BODY, SOUL AND SPIRIT

"Zoals ik al zei, ik zie gewoon graag mooie dingen. En die hoeven niet altijd duur te zijn."

En last but not least: Fashion & Lifestyle is echt iets waar ik bewust en onbewust altijd mee bezig ben. Het zit in mijn DNA. Zoals ik al zei, ik zie gewoon graag mooie dingen. En die hoeven niet altijd duur te zijn. Ik probeer mensen vooral te inspireren en een mooie collectie aan te bieden per seizoen, waar je goedgezind en blij van wordt. Ik geef heel graag advies, maar je kan mijn stijl, waar ik me toch altijd aan hou bij het maken van kleding- en lifestylekeuzes, terugvinden in onze webshop FASHION & LIFESTYLE.