Wat vertellen kleuren over je karakter?

Wat vertellen kleuren over je karakter?

Kleuren zeggen heel veel… Kies je lievelingskleur en kijk naar wat de kleur over je eigenschappen zegt. Heb je een tweede lievelingskleur kijk dan ook daar.

Dit zijn je tweede eigenschappen maar omdat ze je tweede keuze zijn, zijn de vermelde eigenschappen zwakker.

De kleur die je het meest afschuwelijk vindt vertelt iets over de eigenschappen die je juist niet hebt.

Veel plezier en zelfkennis toegewenst!

BRUIN

Bruin is de kleur van de aarde. Er valt maar heel weinig over het bruin type te zeggen. Over het algemeen kan van u gezegd worden dat u evenwichtig bent, solidair, praktisch en aards. Ook denkt u vaak na over de toereikendheid van het leven en houdt u zich soms met het leven in al zijn facetten bezig. Dat leven kent overigens veel onvermijdelijkheden en overpeinzingen. U verlangt naar rust en kunt goed tegen eenzaamheid. U kunt makkelijk bepaalde zaken aanvaarden omdat u geestelijk zeer rijp bent. U bent een echt natuurmens en houdt vooral ook van natuurlijke houten meubels. U heeft geen specifieke planeten, dagen, kruiden of sterrenbeeld partners.

ROOD

Rood is de kleur van de planeet Mars, de heerser over het bloed en god van de strijd. U bent daardoor ook iemand die zo maar spontaan kan ontploffen waarbij extreme geweldsuitbarstingen u niet vreemd zijn. Gek genoeg bent u na een aantal minuten al weer vergeten wat er gebeurd is, ook al liggen de ruiten er nog uit. U wint zich dan opnieuw op als een ander niet gewoon kan doen alsof er niets gebeurd is. U kunt dan ook gevaarlijk zijn voor uzelf en voor anderen.
Ook wint u zich op over wereldse zaken, maar soms gaat u met opzet in tegen de mening van anderen, dit omdat u speciaal een eigen mening moet hebben die volgens u de enige juiste is. U houdt van warmte en kent slecht tegen koude. U slaapt het liefst, het lekkerst en het langst in een warme kamer, maar u ontwaakt dan wel met hoofdpijn. In een koude kamer slaapt u slecht, wordt u steeds wakker en droomt u weinig. U bezit heel wat liefde en verlangt naar veel seks maar kan dit vaak maar moeilijk bij één partner vinden.

Meestal bent u dan ook niet erg monogaam. Slaat dit om dan doet seks u juist helemaal niets meer en heeft u aan één partner genoeg. Echt eerlijk bent u ook al niet, maar heeft u eindelijk de ware partner gevonden dan probeert u zo eerlijk mogelijk te zijn, ook al gaat dat in het begin wat moeilijk. Ook bent u een echte leider die zich niets door anderen wijs laat maken en zelf de baas wil zijn. Soms bent u iets te heerszuchtig en loopt u anderen omver. U maakt snel vrienden maar ook snel vijanden. Ondanks dat u veel mensen om u heen wilt hebben kunt u ook goed tegen alleen zijn. U bent eenzaam aan de top. Waarschijnlijk geven uw vrienden meer om u dan u om uw vrienden, want de echte liefde kent u alleen uzelf toe.

U heeft soms de neiging iets te experimenteel met vuur om te gaan en vindt alles mooi dat met vuur te maken heeft, ook vuurwerk. U bezit heel wat wijsheid en weet graag alles, soms zelfs beter dan anderen. Toch heeft u een hekel aan studeren, maar toch ook begint u zo af en toe een cursus. Mensen met rood haar vindt u minder interessant. U houdt zich vaak bezig met uw vroege jeugd en de dood. U bent erg creatief, maar soms lukt u gewoonweg niets. U heeft heel veel fantasie en wil graag belangrijk gevonden worden. Ziektes en kwalen waarmee u te maken kunt krijgen zijn vooral longklachten zoals hoesten, astma en pijn in de longstreek, hartklachten, huidaandoeningen (ook vaak snijd of verbrand u zich), bloedarmoede, stress, hoge bloeddruk en een verstoorde bloedsomloop.

Sterrenbeelden die absoluut niet bij u passen zijn kreeften, u kunt ze niet uitstaan, ergert zich aan ze en heeft er voortdurend ruzie mee. Ook sommige mannelijke leeuwen vindt u maar niets. Bent u extreem gewelddadig maar wilt u daar van af komen dan zult u waarschijnlijk koningsblauw als uw tweede kleur kiezen. Uw persoonlijke dag is dinsdag. De plant die goed bij u past is de aloë vera, maar ook brem, cipres, mirre en natuurlijk rozen. Verder alle wilde planten. De kruiden die het beste bij u passen zijn gember, knoflook, peper en patchouli. Uw geluksgetal is 1.

ROODORANJE

U bent soms wat strijdlustig, geniet van het leven en bent een echte held. In China worden gele en oranje tinten gebruikt voor de adel. Soms bent u wat jaloers, bezitterig en kunt u tot verraad over gaan. Slaat dit om dan geeft u alles weg dat u bezit. Toch bent u over het algemeen een vrolijk en warm persoon dat anderen stimuleert.
Anders dan het rood type houdt u uw nijd vaak binnen waardoor u vooral last van de gal en de maag kan krijgen. Over het algemeen bent u toch wel evenwichtig en in harmonie met uzelf en uw omgeving, maar soms bent u wel een tikkeltje eigenwijs wat vooral bij de roodtypes weerstand en agressie oproept. Soms bent u ook wat depressief en mentaal wat zwak. Dit kunt u voorkomen door gewoon wat meer oranje om u heen te creëren.

Veel stieren hebben de kleur oranje als lievelingskleur, maar ook tweelingen en kreeften hebben soms oranje voorwerpen. Belangrijk voor u is uw bestaansrecht, uw verdiensten en uw bezit. U kunt slecht omgaan met rammen, maar weer beter met kreeften en tweelingen. Uw persoonlijke dagen zijn dinsdag en zondag. Uw persoonlijke planten zijn salie, peperbes, saffraan, en bergamot. Uw persoonlijke planeten zijn de zon en mars. Uw geluksgetal is1.

ORANJE

Min of meer bent u hetzelfde type als de roodoranje liefhebber. Toch bent u iets evenwichtiger en iets stralender. U bent vrolijk, geniet van het leven, een plezier liefhebber, houdt van warmte bent zeer krachtig, opgewekt en verstandig. Soms kunt u iets te abstract denken. Helaas kent u ook wat negatieve kanten zoals nijd, haat, jaloezie, wantrouwen, overspel, prikkelbaarheid, eigenwijsheid en angst. U bent vaak bang voor de dood en ziektes. 

U bent een huiselijk type maar wel eentje van het abstracte type. U bent erg emotioneel maar kan dit goed verbergen. U houdt van geborgenheid, vrijheid en vrienden. U kunt slecht tegen stilzitten. Helaas denkt u niet altijd aan anderen. Soms houdt ook u uw nijd binnen waardoor evenals bij het roodoranje type galklachten kunnen ontstaan. Veel tweelingen hebben de kleur oranje als hun lievelingskleur, maar vaak kiezen ze toch voor zwart als ze negatief zijn ingesteld. Planten en kruiden die het best bij u passen zijn o.a. moerasspirea, mastiek en kaneel. Ook muurbloemen vindt u vaak mooi. 

U zult vooral veel rood-type rammen aantrekken, en ook u zult zich vaak tot dergelijke personen aangetrokken voelen. Als echte hetero zult u van uzelf staan te kijken als u seksuele contacten met een rood-type ram van het eigen geslacht onderhoudt. Tja de manier waarop u door een rood-type ram van uw eigen geslacht bevredigd wordt is werkelijk onbeschrijfelijk. Bij dergelijke seksuele contacten laat u zich meestal verwennen terwijl u niets terug doet. De rood-type rammen hebben daar absoluut geen moeite mee, sterker nog ze vinden dat heel opwindend. Als u wilt kun u dergelijke personen geheel naar uw hand zetten, maar dat wilt u nu juist niet. Als het u allemaal te veel wordt zou u het liefst willen roepen STOP, maar dat durft u vaak niet. Uw persoonlijke dagen zijn de zon- en dinsdagen.
Uw persoonlijke planeten zijn mars en de zon. Uw geluksgetal is 2.

GEELORANJE

Min of meer bent u hetzelfde type als de roodoranje liefhebber. U bent ook iets minder evenwichtig dan het oranje type. U kunt vrij stralend en vrolijk zijn, maar vaak ook bent u juist somber en negatief. Toch geniet u van het leven, tenminste zo lang u uw eigen zin maar kan doen en niets u in de weg staat. U houdt ook van warmte bent zeer krachtig, opgewekt en verstandig. Soms kunt u iets te abstract denken. Enkele andere negatieve kanten zijn o.a. nijd, haat, jaloezie, wantrouwen, overspel, prikkelbaarheid, eigenwijsheid en angst. 

U bent vaak bang voor de dood en ziektes, maar gaat maar weinig naar een arts. Bent u soms bang voor de waarheid? U bent een huiselijk type maar wel eentje van het abstracte type. U bent erg emotioneel maar kan dit goed verbergen. De meeste geeloranje types zijn tot groot verraad in staat, zijn huiselijk en hun gezin is heel belangrijk. U houdt van geborgenheid, vrijheid en vrienden. U kunt slecht tegen stilzitten. Helaas denkt u niet altijd aan anderen. Soms houdt ook u uw nijd binnen waardoor evenals bij het roodoranje type galklachten kan ontstaan. Veel kreeften hebben de kleur geeloranje als hun lievelingskleur, maar vaak kiezen ze toch voor zwart als ze negatief zijn ingesteld. 

Planten en kruiden die het best bij u passen zijn o.a. hysop, kamfer en mirt, maar over het algemeen houdt u niet zo van geurtjes. Ook muurbloemen vindt u vaak mooi. U kunt het slechtste opschieten met rammen en de rood types. Verwacht bij dergelijke contacten vooral agressie naar uw kant toe gericht. Over maar weinig zaken zult u het eens worden en uw beiden zullen er van overtuigd zijn dat uw instelling en opvattingen de juiste zijn. Uw persoonlijke dagen zijn zon-, maar vooral dinsdagen. Uw persoonlijke planeten zijn mars en de zon, maar meer de zon. Uw geluksgetal is 2.

GEEL

Geel is de kleur van de zon, het stralende het begin van al het leven. Het is ook een koninklijke kleur. Helaas is het ook de kleur van het verraad, haat en jaloezie. Over het algemeen bent u mentaal ingesteld. Soms heeft u het gevoel dat u anderen iets kan leren, min of meer een boodschap over moet brengen. Het is dan ook niet voor niets de kleur van de zon, de levensbrenger. U houdt zich vaak bezig met het leven en de dood. U kunt vaak last hebben van de gal, maar dan zou u zich gewoon wat meer moeten uiten. Enkele van uw positieve eigenschappen zijn: vrolijkheid, plezier, trots, warmte, kracht, verheldering en intellect. 

Enkele van uw negatieve eigenschappen zijn: lafheid, jaloezie, nijd, wantrouwen, overspel, haat en angst. Soms weet u moeilijk te kiezen. In positieve zin bent u niet bezitterig en deelt u alles met anderen, maar bent u negatief ingesteld dan geldt juist het omgekeerde. U bent bang om ziek te worden en nog banger voor de dood. Verder is zelfbevestiging voor u heel belangrijk, maar ook liefdesavonturen, soms wat onbezonnen, en kinderen zijn voor u heel belangrijk. Veel leeuwen hebben de kleur geel als lievelingskleur. U kunt goed opschieten met rammen van het roodtype, tenminste als u een vrouw bent. Als u een man bent zijn dergelijke personen vaak een ware vijand. In zo’n geval wilt u beiden het steeds beter weten en doen er beiden alles aan om elkaar te vernietigen. 

De planten en kruiden die het beste bij u passen zijn ogentroost, acacia, amber, cassia, Florentijnse lis, laurier,  saffraan en harswierook. Uw persoonlijke planeet is de zon en uw persoonlijke dag is zondag.  Enkele klachten die u kunt krijgen zijn aandoeningen aan de gal, de zenuwen en aandoeningen aan het klier- en lymfesysteem. Als u veel geel draagt verdwijnen dergelijke klachten vaak. Uw geluksgetal is 3.

GOUDGEEL

Over het algemeen bent u zeer harmonisch en telkens bezig anderen te verzoenen. U bent de stralendste van alle kleuren en daardoor ook het meest verwarmende type. Helaas kun u wel heel bezitterig zijn, maar als u positief bent ingesteld dan kunt u ook weer vaak heel veel weggeven. Het spreekt voor zich dat u dol bent op alles wat met goud te maken heeft. Verloren zaken en gestorven dromen geeft u met gemak nieuw leven. Bij u krijgt alles een tweede kans. Zie verder bij geel, maar neem alle betekenissen positiever, veel positiever! Uw geluksgetal is 3.

GEELGROEN

Alle groentinten zijn de belangrijkste kleuren van onze beschaving. Het zou een goede kleur zijn om onstuimige leeuwen iets rustiger te maken. Ook agressieve roodtypes zouden groentinten als hun tegenhanger kunnen kiezen, maar ze vinden de kleur meestal afschuwelijk. Het zou hen teveel remmen. Als u van geelgroen houdt worden bij u de eigenschappen van geel en groen gecombineerd. U bent dus een kruising tussen deze twee. Zo zijn uw positieve eigenschappen extreme kalmte en stabiliteit, rust, vruchtbaarheid, harmonie en stralendheid. Uw negatieve kanten zijn lichte jaloezie, lichte vrekkigheid, lichte bezitterigheid, enige lafheid, kwaadheid, soms haat, disharmonie, enige achterdocht en soms zelfs wat wrok. Toch bent u over het algemeen stabiel. U bent meestal sportief ingesteld en dol op de natuur. 

U lijkt bijna over een eeuwige jeugd te beschikken, maar als u negatief bent ingesteld zult u vaak ziek zijn. U heeft de kennis en kans om aardig wat geld te krijgen of te verdienen, waardoor u veel welvaart zal kennen. Enkele persoonlijke trefwoorden zijn natuur, rust, recreatie, boeren, sport en spel. Mensen zullen zich bij u vaak op hun gemak voelen, behalve dan de roodtypes. Toch zouden ook zij bij u tot rust komen als ze het zichzelf zouden toestaan. Vaak bent u het middelpunt van alles en bemiddeld u tussen twee partijen, maar iets minder dan het groentype. 

U heeft namelijk soms de neiging om partij te kiezen, meestal zal dit voor de geeltypes zijn. U staat dan ook min of meer tussen de warme, opwindende kleuren rood, geel en oranje en tussen de koele, koude kleuren blauw, indigo en violet in. Veel mensen krijgen door u weer hoop. Soms leeft u iets teveel in een sprookjeswereld en de aardse begrippen zoals trollen, kabouters en feeën zijn u zeker niet vreemd. U kunt redelijk goed met planten omgaan. Veel maagden hebben de kleuren geelgroen als lievelingskleur. Uw persoonlijke dagen zijn zondag en vrijdag, en uw persoonlijke planeten de zon en venus. 

De planten en kruiden die het beste bij uw passen zijn o.a. valeriaan, sandelhout en kaneel. Als u te weinig groen draagt krijgt u o.a. te maken met bronchitis, gezwellen, gewrichtsontstekingen en oogziekten. Ook kunt u soms te maken krijgen met vergiftigingen. Uw geluksgetal is 3.

BLAUWGROEN (TURKOIS)

Turkoois combineert het genezende groen met het rustgevende blauw. Dit type is nogal veranderlijk, rusteloos en zeer actief. Ook kunt u zeer eigenwijs zijn, maar ziet dit zelf niet. Ook heeft dit type een groot aanpassingsvermogen. U bent voor anderen meestel een ware verfrissing. Omdat u een tweeslachtig karakter heeft zult u de ene keer een rustgevende-, de andere keer een stimulerende uitwerking op anderen hebben. Veel mensen van dit type zijn biseksueel maar leven toch vrij heteroseksueel, dit geld voornamelijk voor mannen en zelden voor vrouwen. Vooral mannen zullen zich aangetrokken voelen tot mannelijke rood-type rammen, en u zult op uw beurt vooral veel rood-type rammen aantrekken. 

Als echte heteroman zult u van uzelf staan te kijken als u dergelijke gevoelens bij uzelf ontdekt. Eerst zult u terughoudend zijn, maar al snel zult u toegeven aan uw verlangens. Tja de manier waarop u door een rood-type ram van uw eigen geslacht bevredigd wordt is werkelijk onbeschrijfelijk, evenals zijn aantrekkingskracht. Bij dergelijke seksuele contacten laat u zich meestal verwennen terwijl u niets terug doet. De rood-type rammen hebben daar absoluut geen moeite mee, sterker nog ze vinden dat juist heel opwindend. Toch zou u wel iets willen doen maar u durft niet. Ook zult u vaak ontkennen dat u het lekker vindt, maar u geniet wel degelijk. Ook op andere gebieden heeft u te maken met instinctieve reacties en levert u strijd tussen de levensdrang en de dood. Vaak krijgt u veel cadeau. 

Planten die het beste bij u passen zijn aloë en alsem, maar ook de planten en kruiden van de groen- en blauwtypes passen goed bij u. Uw persoonlijke dagen zijn donderdag en vrijdag. Uw persoonlijke planeten zijn jupiter en venus. Veel schorpioenen en soms ook steenbokken zijn van dit kleurtype. U zult al vroeg zijn opgebrand en een vervroegd pensioen  zit er dik in. U kropt meestal alles op waardoor u ook last van uw gal kunt krijgen. Stress, onrust en hoofdpijnen zijn verder uw belangrijkste klachten. Uw geluksgetal is 5.  Als bijkleuren heeft u vaak violet en zwart. Verder zult u vaak kristallen voorwerpen in uw bezit hebben.

HEMELSBLAUW

Hemelsblauw is de kleur die we op een stralende zomerdag zien als we naar de lucht kijken. Het is de kleur van onze ziel en van onze gebeden. Hemelsblauw staat voor pure harmonie, rust en sereniteit. Van u kan dan ook gezegd worden dat u een rustig persoon bent met een rustgevende uitstraling. Soms zelfs iets te rustgevend zodat anderen u vragen om eindelijk eens iets te gaan doen in huis. U bent  meestal spiritueel ingesteld en heeft genezende eigenschappen. Toch kunt u anderen beter helpen dan uzelf want piekeren dat kunt u als de beste. 

U denkt vaak iets teveel na over de zin van het leven en zoekt als het mis gaat eerst altijd de fout bij uzelf. U houdt absoluut niet van geweld en bent een vredig persoon. Omdat deze kleur rustgevend is wordt ze vooral ook veel in kinderkamers en ziekenhuizen gebruikt. U bent er niet vies van om met uw handen te werken en verzet als geen ander veel werk in korte tijd. Ook doet u dit vaak beter dan een ander en een leidinggevende functie zou goed bij u passen. U wordt niet snel kwaad maar eerder verdrietig. U bent soms heel vergeetachtig. Omdat u veel piekert en nooit uw gedachten stil kan zetten heeft u vaak depressies, spanningshoofdpijnen en op latere leeftijd ernstige hartklachten. Ook een maagzweer of darmkwalen zijn goed mogelijk. 

Meestal zult u samen leven met een kreeft of boogschutter, maar soms ook kunt u zich aan dergelijke sterrenbeelden enorm ergeren. U zult al vroeg zijn opgebrand en een vervroegd pensioen zit er dik in. U kropt meestal alles op waardoor u ook last van uw gal kunt krijgen. Emotioneel bent u erg gesloten. Uw persoonlijke dagen zijn maandag en donderdag en uw persoonlijke planeten zijn jupiter en de maan. 

Sterrenbeelden die bij u passen zijn o.a. boogschutter en schorpioen, maar ook tot rood-type rammen kunt u zich aangetrokken voelen, soms zelfs als het iemand van het eigen geslacht betreft. Dit geld meer voor mannen dan voor vrouwen. Veel schorpioenen en boogschutters zijn zelf van het hemelsblauw type. U heeft geen specifieke planten en kruiden, wel past kristal heel goed bij u en u zult er dan ook veel van hebben.   Uw geluksgetallen zijn 33 en 6.

KONINGSBLAUW

Dit is de kleur van de diepgang. U bent dan ook allesbehalve een oppervlakkige persoonlijkheid. U bent geestelijk zeer rijk en erg vitaal. Soms bent u wat melancholisch gestemd, maar ach dat hoort nu eenmaal bij u. U houdt van nostalgie en heeft ontembare verlangens. Soms lijkt u in contact te staan met hogere wezens, zeker als u een man bent en rood als uw eerste of tweede kleur heeft gekozen. De relatie met buitenaardse wezens en luchtgoden wordt al duizenden jaren gelegd, vandaar dat deze kleur onder Jupiter valt. Het is de meest koninklijke kleuren van allemaal, niet voor niets spreekt men van blauw bloed. Ook is het de kleur van veel heiligen en het is meestal de kleur waarin de heilige maagd Maria wordt afgebeeld. 

Soms bent u een tikkeltje conservatief, iets wat anderen niet altijd op prijs stellen. U bent heel waakzaam, oprecht, althans dat probeert u, maar vooral vasthoudend. U houdt vooral van christelijke en katholieke kunstvormen en u zult de kleur vaak combineren met rood. Toch bent u soms koel en berekenend en bent u uit op eigen voordeel. Toch bent u anderzijds heel lief, gevoelig, zacht en zorgzaam. U bent ook een tikkeltje mystiek en soms ongrijpbaar. U zult de beste relaties krijgen met rood-type mensen, vooral rammen. Rood zal u activeren en verwarmen, terwijl u juist op uw beurt rood kan afkoelen als hij weer eens iets te agressief wordt. U kunt ook enorm bedroeft zijn en huilen is u niet vreemd. U bent gewoon een beetje een weemoedig en treurig type. 

Enkele positieve eigenschappen zijn: trouw, inspiratie, waarheid, rust, kalmte, vrede, hoop, oprechtheid, intuïtie, liefde voor al wat leeft, vroomheid en rechtvaardigheid. Enkele negatieve kanten zijn: koude afstandelijkheid, depressie, melancholie, apathie, stiekemheid, verdriet en verkoeling. Ontstekingen zijn uw grootste klachten, maar als u maar genoeg blauw draagt gaat dat over. Verder zult u vaak hoofdpijn hebben, migraine, maagpijn en spierpijn. Vandaar dat deze kleur juist bij dergelijke aandoeningen gebruikt wordt. Blauw is vooral de kleur van de boogschutter maar ook juist van de roodtype ram en de blauwtype steenbok. Ze kunnen vooral heel goed omgaan met mensen van het turkooistype, zoals het turkooistype steenbok. Uw persoonlijke dag is donderdag en uw persoonlijke planeet is Jupiter. 

De planten en kruiden die het beste bij uw passen zijn huislook, aloë, nootmuskaat, eik, lavendel, kopal en saffraan. Uw geluksgetal is 6.

BLAUW-VIOLET (PAARS)

Mensen van dit type zijn een brug tussen het aardse en het spirituele. Ze zullen zich dan ook vaak tot een persoon aangetrokken die beiden in zich vertegenwoordigt. Zo’n iemand vindt je maar zeer zelden, dus als een paarstype zo’n iemand vindt laat hij hem nooit meer gaan. Sterker nog u doet alles voor deze persoon en cijfert uzelf helemaal weg. U krijgt er dan ook genoeg voor terug, meer dan u ooit had durven dromen. U bent een tikkeltje mysterieus en mystiek en anderen krijgen niet altijd hoogte van u, maar dat vindt u juist wel prettig. U bent een rustig type, koel, kalm, weinig zin in seks, maar omdat u ook rood in u herbergt slaat uw stemming soms opeens om. U bent dan opeens opstandig, heeft last van agressiebuien en geeft zich over aan seksuele uitspattingen, ten minste als u zou durven. Want aan moed ontbreekt het u soms. 

Ook bent u behoorlijk eigenwijs en soms zelf wat stiekem ook al zegt u van niet. U bent geïnteresseerd in het paranormale, het kerkelijke, het spirituele en het buitenaardse. U heeft veel diepgang en bent snel weer in evenwicht. U bent vrij stabiel en kunt veel aan. Bijna niets kan u van uw stuk brengen. Het is ook de kleur van vele kerkelijke leiders, maar ook de Romeinse keizers droegen deze kleur. Vandaar ook dat veel mensen van dit type een binding hebben met alles wat Romeins is. Ooit zult u in het leven de top bereiken, want u wilt zo hoog mogelijk komen, soms zelf buiten de aardse kring. U kunt behoorlijk over van alles filosoferen en bent geïnteresseerd in alles wat de geest stimuleert en bezighoud. Idealisme, macht en waardigheid zijn de belangrijkste kenmerken van deze kleur. Toch is het ook een zeer neutrale kleur, noch warm, noch koud. 

Als u een negatieve bui heeft kunt u tiranisch zijn en macht en autoriteit misbruiken. Als u geen hoge positie heeft verworven zult u er op zijn minst over dromen, fantaseren gaat u daarbij niet uit de weg. Pas op dat u nog wel weet wat werkelijkheid is en wat fantasie, anders zult u anderen enorm kwetsen en veel vrienden kwijtraken. Dit gewoon omdat ze u niet heilig, maar schijnheilig vinden. Omdat u ergens bij wil horen en lief wil zijn, laat u zich nogal eens misbruiken. Toch vindt u dit zelf niet eens zo erg. Aanzien en erkenning zijn dan ook heel belangrijk voor u. Uw geluksgetal is meestal 6. De meeste steenbokken zijn van het paarstype, maar ook evenwichtige rammen zijn dat vaak. Niet evenwichtige rammen schommelen altijd tussen rood en blauw. Uw persoonlijke dag is woensdag. 

Uw persoonlijke planeten zijn Mercurius en Jupiter. Verder herbergt u veel eigenschappen van het rood- en blauw type in u. Planten die goed bij u passen zijn alle wilde planten, waaronder ook de smeerwortel en de peperbes. Andere kruiden en planten zijn anijs, oregano, marjolein, knoflook, Sint Janskruid, venkel en eik. Citroensmaakjes vindt u heerlijk, maar u houdt absoluut niet van zure dingen. U gaat het best samen met een rood-blauw-type ram. Als u deze gevonden heeft zal hij u verklaren altijd naar u op zoek te zijn geweest, logisch want hij tracht zelf altijd rood en blauw tot paars te combineren. Klachten die op kunnen treden zijn angsten, hartklachten, longklachten en hoofdpijn. Vooral de gewrichten dienen aandachtig in de gaten te worden gehouden want u bent nogal ontstekingsgevoelig. Soms bent u dan ook een echte pechvogel. Tja dat krijg je als je warm en koud gaat combineren. Veel mensen van dit type kleur zijn masochistisch ingesteld.

VIOLET 

Dit is de kleur van de emoties en de meditatie. U bent dan ook erg emotioneel ingesteld. Ook bent u spiritueel, intuïtief en meditatief. Evenals de paarstypes slaat ook u een brug tussen de fysieke en spirituele wereld. U bent mystiek en mysterieus, iets wat u zelf wel prettig vindt. U bent een eerbiedwaardig persoon die over het algemeen onbevreesd is, rustig, diepzinnig, bespiegelend en vrolijk. Meditatie is iets wat op uw lijf geschreven staat. Dit zou u goed kunnen gebruiken voor alles wat diepgang nodig heeft om tot resultaat te leiden. U bent zeer liefdevol, warmhartig en edelmoedig. Ook mensen die van roze houden vallen onder deze kleur. U kunt zich als geen ander opofferen voor anderen en u vindt het niet eens erg. Ook bent u vroom en sentimenteel ingesteld. Violet is ook de kleur van de kleding van een bisschop. Om rein te zijn moet hij bereid zijn om zichzelf in naam van zijn geloof op te offeren. Het is het symbool van boetedoening. 

Veel mensen van dit type kleur zijn masochistisch ingesteld. Soms vinden mensen u wat slaapverwekkend, maar zelf kunt u ook als geen ander slapen. Toch bent u soms ook wat melancholisch en wekt dit dan ook bij anderen op. Als iemand gaat mediteren zal het beter gaan in violet licht, dat had Leonardo da Vinci al ontdekt. U bent dan ook een rustgevend persoon. Violet is ook de heerser over de chakra van het hoofd. Evenals de paarstypen bent u een rustig type, houdt zich op de achtergrond, iets minder koel dan het paarstype, kalm, normaal tot weinig zin in seks, maar omdat u ook veel rood in u herbergt slaat uw stemming soms opeens om. U bent dan opeens opstandig, heeft last van agressiebuien en geeft zich over aan seksuele uitspattingen, ten minste als u zou durven. Want aan moed ontbreekt het u soms. 

Veel watermannen zijn van dit kleurtype, maar ook steenbokken kiezen dit vaak als hun tweede kleur. Voor hen is vriendschap en het doorbreken van conventies erg belangrijk. Planten en kruiden die het beste bij u passen zijn nardus en peperbes, maar ook al de planten van het paars-, rood en wit type. Uw persoonlijke dagen zijn dinsdag en woensdag. Uw geluksgetal is 7. Uw persoonlijke planeten zijn mars en Jupiter. Evenals het paarstype zou u het beste met een rood-blauw-type ram om kunnen gaan. Als u deze gevonden heeft zal hij u verklaren altijd naar u op zoek te zijn geweest, logisch want hij tracht zelf altijd rood en blauw tot paars te combineren en zeg nou zelf violet is toch enigszins wat paarsachtig. Klachten die op kunnen treden zijn vooral lymfeproblemen en problemen met de milt, maar ook de klachten van de wit-, paars-, en rood-types kunnen bij u optreden.

ROOD-VIOLET EN ROZETINTEN 

U bent een warm en liefdevol persoon die een goed evenwicht heeft gevonden tussen het aardse, het fysieke en het spirituele. Soms bent u tikkeltje opstandig en zo af en toe zelfs wat agressief. Ook kunt u behoorlijk eigenwijs zijn en kinderlijk reageren. U bent modern ingesteld, maar op sommige gebieden iets te modern naar de opvatting van andere mensen. U houdt vooral van gezelligheid en sfeer. U wilt absoluut niet beperkt worden in uw vrijheid en u wilt kunnen doen en laten wat u wilt. Vaak is uw partner ouder dan uzelf, of juist heel veel jonger.

U bent niet altijd even eerlijk en trouw en heeft ook niet altijd genoeg aan één partner. Toch doet u uw best en leeft u in harmonie met uzelf. U maakt veel vrienden en veel mensen zullen zich tot u aangetrokken voelen, ook seksueel. Zelfs mensen van het eigen geslacht die in feite een heteroseksueel leven leiden laten zich vaak door u verleiden. Het is vooral de kleur van veel vissen en kreeften. Daarom kent u ook mystieke eenheidsbeleving, waarbij sommigen van dit kleurtype zelfs met drugs experimenteren.

Anderen trefwoorden die op u van toepassing zijn: vervaging, dromen en een roes. Verder heeft u zeer zwak dezelfde eigenschappen van het rood-type en veel van het violet-type (zie ook daar). Uw persoonlijke dagen zijn maandag, dinsdag en woensdag. Uw persoonlijke planeten zijn maan, mars en jupiter. Klachten die op kunnen treden zijn vooral lymfeproblemen en problemen met de milt, maar ook de klachten van de wit-, paars-, en roodtypes kunnen bij u optreden. Planten en kruiden die het beste bij u passen zijn nardus en peperbes. Uw geluksgetallen zijn 7 en 8.

WIT

Door veel mensen ten onrechte geen kleur genoemd. Toch is wit wel degelijk een kleur net als zwart. Wit herbergt alle kleuren uit ons spectrum in zich. Wie groen, blauw en rood licht samenbrengt krijgt wit. Met vaste stoffen gaat dit niet op, het werkt alleen met licht. De kleur die we zien is de kleur die weerkaatst wordt, dus een rood voorwerp is dus alle kleuren behalve rood. Wit is daardoor alle kleuren en is dus de meest gekleurde kleur van allemaal. Wit is zowel de kleur van de dood als ook van het leven zelf. U bent een rein persoon dat van netheid, orde en frisheid houdt. U duldt geen smet op uw werk en bent soms iets te precies. U bent heel vergevingsgezind, onschuldig en eigenlijk voor altijd enigszins in de maagdelijke staat. In de Romeinse tijd droegen de Romeinen witte kleding en offerden ze wit vee aan de god Jupiter. Ook kelten en priesters droegen vaak witte kleding. 

Caesar gebruikte wit als de kleur van de rouw, evenals veel landen nu nog steeds doen. De katholieke kerk kent een hele symboliek rond de kleur wit. Toch kent wit ook heel wat negatieve waarden, lafheid en zwakte zijn er daar twee van. Ondanks dat u volop in het leven staat voelt u zich door het leven allang verslagen. U heeft zich min of meer over gegeven aan het lot dat u te wachten staat. Toch bent u niet negatief maar eerder constructief ingesteld. 

Enkele andere positieve eigenschappen zijn: reinheid, vrede, bescheidenheid, spiritualiteit, oprechtheid, eerlijkheid, vlekkeloosheid en eenvoud. Enkele andere negatieve kanten zijn: zwakheid, lafheid, kwetsbaarheid, verlegenheid, onzuiverheid, corruptie, depressie, en onhandigheid. Enkele klachten waar u mee te maken kunt krijgen zijn vooral, bloedarmoede, impotentie en gebrek aan energie en levenskracht. Wit kan bij ieder sterrenbeeld passen. Uw persoonlijke dag is maandag en uw persoonlijke planeet is de maan. Uw persoonlijk kruid is mirt. U houdt vaak van strak modern en klassiek. Uw persoonlijke geluksgetal is 11.

ZILVERGRIJS

Deze kleur is stralend, glanzend en puur. U bent iemand die alles weerkaatst, daardoor kaatst u ook vaak uw verantwoordelijkheden af en kunt u blind zijn voor de dingen om u heen. Wie kaast kan de bal verwachten zullen woorden zijn die vaak uit uw mond zijn gekomen. U bent wat betreft inzichten en interieur keuzes modern ingesteld, maar houdt ook van klassiek. Alles als het maar strak is. Sfeer vindt u belangrijk, maar toch zult u vaak met groot licht aan zitten. 

Enkele onder u hebben inmiddels gemerkt dat ze daar gespannen van worden en hebben inmiddels wat sfeerlichten geïnstalleerd. Sommigen hebben een kasteelachtig interieur. U bent niet altijd even trouw en houdt het meestal niet lang uit met één en dezelfde partner, dit geldt ook voor vriendschapsbanden. U ziet vaak de fouten van anderen maar niet die van uzelf. U bent zeer eigenwijs, maar als iemand u dit zou zeggen ontkend u het glashard. Toch bent u een echt gezelschapsmens en houdt van vrienden waar u graag alles voor doet. Die aandacht heeft u gewoon nodig. 

Vaak houdt u ook van roze tinten, blauw en zwart. Het is logisch dat u vaak zilveren voorwerpen draagt of in huis heeft. Goud daar lijkt u niet van te houden en soms zelfs kunt u er niet tegen. Een enkeling heeft wel gouden sierraden, maar dit zijn meestal de types die wit, grijs, roze, rood, blauw en geel combineren. U heeft een bepaalde aantrekkingskracht die best wel magisch genoemd mag worden. Men wil graag in uw aanwezigheid zijn. Relaties op persoonlijk vlak houden echter nooit lang stand. U bent zeer gehecht aan uw vrijheid. U bent dan ook niet altijd even behoudend en praktisch. U kan makkelijk mensen verblinden en spelen met de waarheid. 

Uw persoonlijke geluksgetal is 11. Uw persoonlijke dagen zijn maandag en zaterdag en uw planeten zijn de maan en Saturnus. Uw persoonlijke kruiden zijn mirt en peperbes. Klachten die op kunnen treden zijn overgewicht of juist ondergewicht, verslaving en maagklachten.

ZWART

Zwart   is vaak de kleur van de steenbokvrouw, maar ook van de maagd- en tweeling man. Ondanks dat deze kleur alleen maar negatieve waarden kent hoeft u niet negatief te zijn. Het is meestal wel zo dat iemand die negatief ingesteld is, zwart als eerste of tweede kleur kiest. Veel rammen van het roodtype hebben blauw of zwart als tweede kleur of dragen veel rode en zwarte kleding. Als u zelf positief ingesteld bent, zult u in ieder geval veel negativiteit in uw omgeving tegen komen. Het zal u dan ook nooit echt meezitten. U zult altijd te maken hebben met huiselijke omstandigheden. Dit omdat het zwart een te grote stempel op uw leven drukt. Zelfs de positief ingestelde onder u zullen vaak depressief zijn en moe. U bent iemand die geestelijk groeit gedurende zijn hele leven. Meestal houdt u van dieren en planten. Ook reizen vindt u mooi, maar sommigen onder u blijven op latere leeftijd liever thuis. 

U geeft wel uw fouten toe, maar u voelt zich er rot bij. U negeert soms uw daden. U neemt het op voor anderen, vooral voor de zwakkeren. Ondanks dat u veel voor anderen doet, verloochend u zichzelf en soms ook de ander. U bent een echt avond- en nachtmens. U houdt van schemer- en kaarslicht. De dood fascineert u altijd en kerkhoven nemen hebben een belangrijke plaats in uw leven. Ook kerkelijke kunst zult u waarderen, maar soms stoot dat u zo erg af dat u de tegenhanger kiest, de duivel, dit geldt vooral voor de roodtype rammen die veel zwart-rood dragen. U bent dan ook iemand van extremen. U kent in u leven heel wat zwarte dagen en ziet alles nogal somber in, ook al denkt u zelf vaak van niet. 

Vaak houdt u ook van andere kleuren zoals rood en blauw. Als u kleding draagt zal dat meestal zwart, grijs en blauw zijn. Omdat zwart nooit de enige lievelingskleur van iemand is heeft deze kleur geen eigen kruiden en ascendanten. Uw eigen planeet is Saturnus. Uw geluksgetal is 0, maar ja… waar gebruik je dat nu voor? Zwart geeft bovendien aan uw andere lievelingskleur een sterkere negatieve betekenis. Daarbij zwakt het de positieve kanten af. U zult vaak last hebben van uw darmen en enkele operaties zijn dan ook voor zwart liefhebbers zeer gebruikelijk. Vindt u echt en alleen zwart maar mooi en is alles in uw huis zwart, muren, wanden, plafond en spullen, dan heeft u echt een probleem. In dat geval zou u er goed aan doen eens met een psychiater te gaan praten. Mogelijk bent u een gevaar voor uzelf en uw omgeving.